על מנת לזכות בתביעה של רשלנות רפואית, על התובע להוכיח כי נעשתה טעות של הצוות הרפואי שטיפל בו- רופא יחיד או מוסד רפואי, אשר גרמה לו באופן ישיר לנזק גופני. חשוב להיעזר בעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית, בכדי להוכיח באופן ברור את הקשר בין אי-הזהירות הסבירה שננקטה, לבין הנזק שנגרם לתובע- ולהפריך טענות של מקריות או גורמים אחרים שכביכול עלולים היו להוביל לנזק זה.
מה נחשב לרשלנות רפואית ומה לא?
על פי ההגדרה- רשלנות רפואית נחשבת לכזאת, גם אם לנתבע כלל לא הייתה כוונה לגרום לפגיעה במטופל ומדובר בטעות בתום לב. הכוונה ברשלנות בתחום זה, היא לטיפול רפואי שניתן לחולה, באופן בלתי זהיר ומבלי שהנתבע השתמש במלוא הידע והמיומנות- הנדרשים מבעל מקצוע בתחומו, ושעשויים היו למנוע פגיעה במטופל.
דוגמה לרשלנות רפואית היא, למשל, מתן אנטיביוטיקה מסוג פניצילין על מנת לטפל בדלקת חיידקית, אצל פציינט האלרגי לחומר זה, כאשר המידע על הרגישות המסוכנת הזאת מופיע בתיק הרפואי שלו. דבר כזה עלול לקרות כאשר רופא שעסק בטיפול בפציינט הזה, לא בדק לעומק את תיקו של המטופל, ואת הרגישויות שלו לתרופות מסוימות, בטרם נתן לו את התרופה.
לעומת זאת, אם מדובר בפעם הראשונה שהחולה קיבל אנטיביוטיקה מן הסוג הזה, ואין כל רישום על כך שיש לו אלרגיה לפניצילין- לא יכול היה הרופא לדעת, כמובן, שהחולה יפתח תגובה אלרגית- מכאן שהוא נקט בכל אמצעי הזהירות הנדרשים, לא יכול היה למנוע את תופעות הלוואי ומכאן שלא מדובר ברשלנות רפואית.
כיצד לבחור עורך דין המתמחה בתחום רשלנות רפואית
על מנת לקבל סיוע משפטי מיטבי, שיסייע לתובע לזכות בתיק של הרשלנות הרפואית- חשוב שהתובע יידע לבחור את עורך הדין הטוב ביותר לצורך העניין. עורכי דין רבים מתהדרים בהתמחות במספר תחומים, וחשוב לוודא כי הפרקליט המדובר אכן טיפל במקרים של רשלנות בתחום הרפואה באופן ספציפי. עורך דין בתחום הרשלנות הרפואית חייב להיעזר במומחים לרפואה על מנת לגבש חוות דעת מהימנה ומוצקה מספיק, שתוכיח את הקשר הישיר בין הטיפול הלקוי שקיבל התובע- לבעיות הגופניות שהופיעו לאחריו.